Site icon En Smak AS

Pavalova by: Ensmak

Skriv ut

Oppskrift på en himmelsk god festkake med marengsbunn, vaniljekremfyll og friske bær. Så enkelt, så flott og så godt kan det altså gjøres!

 

Ingredienser

Marengsbunn

Fyll til Pavlova

Pynt til Pavlova

Friske bær f. eks. jordbær,bringebær,blåbær, moreller

 

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Tegn opp to sirkler på ca 20 cm hver, på et bakepapir.
  3. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og former den til to runde bunner, innenfor hver av ringene.
  4. Stek marengsen i ovn, først i 30 minutter, før du snur bakebrettet og steker i ytterligere 30 minutter (altså 60 minutter totalt)
  5. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. (Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.)
  6. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron om ønsket.
  7. Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.
  8. Pavlova kan også lages i flere lag, da legger du bare en ny marengsbunn på toppen av det første laget, og gjentar punkt 6 & 7.

Vel bekomme!

Skriv ut
Exit mobile version