image_printSkriv ut

CafelatteCaffé latte er italiensk og betyr kaffe med melk. Café au lait er fransk og betyr akkurat det samme. Italienerne bruker som regel espresso og steamet melk i sine caffé latter, mens franskmennene oftest benytter svart filterkaffe og varm melk i sine café au lait. Både «latte» og «au lait» som serveres i Norge, har som regel espresso som basis. Her til lands får man ofte mer melkeskum når man bestiller en caffé latte, men her er det mange varianter ute og går.

  1. Fyll et høyt glass nesten fullt med steamet melk.
  2. Tilsett enkel eller dobbel espresso fra en liten mugge. La espressoen renne gjennom melken, og skape fine sjateringer nedover i glasset.
  3. Tilsett sirup etter smak og behag, eller dropp søtsakene.

Lurer du på noe, i forhold til fagutrykk rundt kaffe, eller alternativer til espresso og steamet melk, kan du trykke HER.

Vel Bekomme!

image_printSkriv ut

Legg inn en kommentar