image_printSkriv ut

//denne siden er under oppdatering//

Å fritere:

Når du skal varme frityroljen er det viktig at den ikke blir for varm, men allikevel har høy nok temperatur. For å sjekke om temperaturen på oljen er riktig bruker du et treredskap (en tresleiv eller liknende). Denne stikkes ned i gryten med den kokende oljen. Når det begynner å boble rundt treredskapet er oljen varm nok.

Å varme over vannbad

Den opprinnelige metoden er å varme opp vann i en kjele og sette en bolle som tåler varme oppi  kjelen.  Bollen må være passe stor for kjelen: den må stoppe damp fra kjelen (som et lokk) uten å stå nede i bånn av kjelen eller i vannet.

Bollen blir varmet opp av varmen fra vannet i kjelen, uten at det kommer vann i det du skal smelte. Og uten at det du skal smelte blir for varmt. Pass på hele tiden så det ikke blir for varmt.

Man bruker denne metoden når noe skal vispes over vannbad eller smeltes over vannbad.

image_printSkriv ut

2 kommentarer om “Tips & Råd

Legg inn en kommentar