tapasfat

Tapas er en rekke forskjellige spanske småretter, også kalt fingermat. Ofte en blanding av oliven, oster, eller forseggjorte småretter, og god spekeskinke.

Om Du skal lage en tapas med norsk vri, kan vi ambefale oster fra ysteriet «Den Blinde Ku». De har et helspekket utvalg oster, til enhver gane.
Vår klare favoritt er «Den Blinde Ku» sin ost «Blåmandag». Denne osten i kombinasjon med En Smaks Aioli eller Rabarbrasyltetøy er nærmest ubeskrivelig!

I Spania serveres ofte tapas som gratis tilbehør til drikken før middagen serveres. I USA og Storbritannia har tapas utviklet seg til en egen kokekunst der restaurantkunder kan bestille mange forskjellige spanske småretter og kombinere disse til et helt måltid. Denne typen fingermat har også spredt seg til Skandinavia.

På bildet over illustrer vi en enkel tapas som kan serveres som aperitiff før middagen, eller som snacks på lørdagskvelden.

https://i0.wp.com/gfx.dagbladet.no/labrador/149/149725/14972561/jpg/active/320x.jpg

På vårt tapasfat ser du en fransk Brie, Jamon Iberico Belota fra Spania, vårt hjemmelagede rabarbrasyltetøy og ferske fiken.

Til denne «lette» tapasen, velger vi å servere en lett, frisk og fruktig prosecco fra Veneto i Italia:

Albino Armani Prosecco

2 kommentarer

  1. Tilbaketråkk: Ripsgele | En Smak

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s